Moederschap gaat niet vanzelf
er zijn dagen dat je niet weet wat je moet doen
 

Over Annet 

Elk verandering in je leven vraagt om een nieuw ritme. Van één kind naar twee kinderen vraagt andere vaardigheden. Van geen kind naar één kind is een nog veel groter overgang.


Voor mij was de overgang van fulltime werken als t.v.- regisseur naar het moederschap een "wake up call". Door de komst van mijn eerste kind veranderde er zoveel.  Daardoor ging ik anders tegen het leven aankijken.


De volgende "wake up call" was een paar jaar later de vroege dood van mijn vader. Hij liet, één jaar naar zijn pensionering, na een slopende ziekte het leven los in de wetenschap dat hij niks had uitgesteld tot later. Hij was trots op wat hij had bereikt.


Dat gaf mij de moed om te doen wat ik het belangrijkste vond fulltime mijn kinderen in rust en aandacht groot brengen. Ik wist dat de eerste zeven jaar van een mensenleven de allerbelangrijkste jaren zijn. Daar wordt het fundament gebouwd waar een kind de rest van zijn leven op kan steunen. Ik stopte met mijn werk bij de omroep en werd ik thuisblijf-moeder.


Mijn kinderen gingen vanaf de kleuterschool naar de Vrije School. Daar werd ik ik geïnspireerd door de antroposofie. De jaarfeesten gaven het jaar een ritme. Het leven zelf heeft een ritme. Iedere fase van het leven vraagt andere dingen van een mens en van het moederschap.


Toen er meer ruimte ontstond ben ik de de post HBO opleiding voor stress en burnout- coach gaan doen. Daarnaast heb ik verschillende trainingen over transparante communicatie gevolgd bij Anki Doeleman van Beweegkunst  die mij diep raakten omdat ik ervoer dat ommuniceren veel meer is dan praten.


In 2020 haalde ik ook een diploma voor Gastouder waardoor ik na 20 jaar moederschap ook officieel voor kleine kinderen mocht zorgen. Dat doe ik één keer in de week met veel plezier.


Sinds maart 2021 volg ik een post HBO opleiding medische en psychosociale basiskennis om te voldoen aan de PLATO normen die de zorgverzekeraar van een zorgverlener vraagt om zodoende voor vergoeding in aanmerking te komen. Op dit moment geldt die vergoeding helaas niet.


Ik ben lid van  het Collectief Alternatieve Therapeuten .


Als je mij zou kennen dan:

* ... zou je weten dat ik dol ben op edelstenen. Als we door de stad lopen en mijn dochter ziet een winkel waar ze edelstenen verkopen dan neemt zij mij preventief bij de arm en zegt: "doorlopen, niet kijken, je hebt genoeg."

* ... zou je weten dat ik twee moestuinen heb. Beide geven niet zoveel oogst maar dat is ook niet het doel. Ik wil zien hoe een plant of vrucht zich ontwikkelt. Als ik in de moestuin ben dan is dat om met Moeder Aarde te communiceren en haar te danken voor alles wat ze ons geeft: wij zijn haar kinderen.

 

* ...zou je weten dat Jonette Crowley  de schrijfster van "de Adelaar & de Condor" deze opdracht meegaf:

"To Annet,        

You have many times been

a priestess of the light.

Remember it all now."

Jonette


Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten en je te ondersteunen op het pad van moederschap!

 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn