Moederschap gaat niet altijd vanzelf
... en dat hoeft ook niet
 

Over Annet 

Elk verandering in je leven vraagt om een nieuw ritme.


Van geen kind naar één kind is de grootste overgang.


Van een gezin met één kind naar een gezin met twee kinderen vraagt weer andere vaardigheden.


Voor mij was de overgang van fulltime werken als t.v.- regisseur in Hilversum naar moeder worden en niet meer fulltime werken een aardverschuiving. Door de komst van mijn eerste kind veranderde er zoveel, mijn hele leven stond op zijn kop.


De volgende wake up call kwam een paar jaar later door de vroege dood van mijn vader. Hij liet één jaar naar zijn pensionering door een slopende ziekte het leven los. Hij was trots op wat hij tijdens zijn leven had bereikt. Hij had niks uitgesteld tot later tot na zijn pensionering.


Dat gaf mij de moed om te doen wat ik het belangrijkste vond: fulltime de kinderen in rust en aandacht groot brengen. De eerste zeven jaar van een mensenleven zijn de allerbelangrijkste jaren. Daar wordt het fundament gebouwd waar een kind de rest van zijn leven op kan steunen. Ik stopte met het regisseurswerk bij de omroep en werd thuisblijf-moeder. Dat gaf heel veel rust.


Als je mij zou kennen dan:

* ... zou je weten dat ik dol ben op edelstenen. Als we door de stad lopen en mijn dochter ziet een winkel waar ze edelstenen verkopen dan neemt zij mij preventief bij de arm en zegt: "doorlopen, niet kijken, je hebt genoeg."


*...zou je zien dat ik zelden mijn nagels lak en ook geen lange nagels heb. Met lange nagels kan ik niet met mijn handen in de aarde zitten zonder na afloop lang bezig te zijn de zwarte randen weg te halen.


* ... zou je weten dat ik twee moestuinen heb. Beide geven niet zoveel oogst maar dat is ook niet het doel. Ik wil zien hoe een plant of vrucht zich ontwikkelt. Als ik in de moestuin ben dan is dat om met Moeder Aarde te communiceren en haar te danken voor alles wat ze ons geeft: wij zijn haar kinderen.


 

Ik ben lid van  het Collectief Alternatieve Therapeuten . 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn